Magyar English
Projekt Makó Gyula Orosháza-Gyopárosfürdő Buziás Mennyháza

A projektről

A magyar-román határ menti együttműködési programok keretében öt turisztikai vonzerővel rendelkező város partnerségére, fejlesztési célú együttműködésére kerül sor. A makói Hagymatikum fürdő, a gyulai Várfürdő, Orosháza-Gyopárosfürdő, Buziás és Mennyháza közös marketing tevékenysége a látogatók és vendégéjszakák számának növekedését eredményezi.

Makó a magyarországi, Buziás a romániai projektelemek megvalósításáért és szakmai-területi együttműködésekért felel. A projekt keretében a határ mindkét oldalán piackutatás készül, mely felméri a jelenlegi és a potenciális célcsoportok igényeit: az eredmények új, jövőbeni szolgáltatáscsomagok kialakításához, a jelenlegi szolgáltatások átstrukturálásához lesznek felhasználhatóak. A piaci igényeknek megfelelő szolgáltatáskosárral és egy közös marketingstratégiában rögzített eszközök segítségével könnyebben és célzottan érhetőek el a potenciális "fogyasztók". A fürdők egységes arculatban készülő szórólapokkal, kiadványokkal, rövidfilmmel és országos napilapokban történő hirdetésekkel jelennek meg. A marketingeszközöket a látogatómenedzsment részeként e-info pontok, útjelzőtáblák, valamint a projekt végére kialakításra kerülő háromnyelvű honlap egészíti ki.

Támogatás összege: A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) 85%-os, vissza nem térítendő támogatásával, a magyar állam 10%-os társfinanszírozásával, illetve önerőből valósul meg, ami magyar oldalon a költségvetés 5%-át, míg a román partner esetében mindez kiadásaik 2%-át jelenti.

A projekt összköltségvetése 413,239 EUR, ami közel 112 millió forint összegnek felel meg. Ebből a magyar oldalra eső rész ~68 millió forint. A projekt utófinanszírozott.

Jelen weblap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.